Sociální stát – přežitek z dob socialismu?

Nová generace je možná více komunistická, než si stará generace dokáže představit. TA nová totiž věří v možná až stejné hodnoty, jaké psali v minulém režimu do prohlášení lidé z ÚV KSČ. Není to tak úplně hrozné, ale spousta mladých studentů, byť se považují za pravicově zaměřené, považuje právo na práci jako něco, co opravdu existuje. A teď to není o tom, právo na to sehnat a dostat práci, nebo ucházet se o ni, ale o opravdu surový jazykový výklad práva na práci – tedy povinnosti zaměstnavatele uzpůsobit se co nejvíce poptávce na trhu práce tak, aby mohl nabrat nejvíce zaměstnanců / brigádníků – to se může krásně promítnout na argumentech pro zákaz kouření. Zaměstnanci a brigádníci by neměli být nuceni pracovat v takovém prostředí, které je pro ně zdraví škodlivé a představuje jistá nebezpečí. Lidé podporují tento zákon, protože v restauracích a hospodách pracují jejich děti, které tam ještě donedávna musely dýchat kouř z cigaret a doutníků.
slovo mrak

Není to jenom práce

Například idea sociálního státu je více než zažitá natolik, že si spousta lidí bez něj nedokáže vůbec představit každodenní žití, ba naopak, oni jej berou už jako samozřejmost. Na jednu stranu je to cesta do pekel, protože přestáváme ignorovat skutečné problémy a začínáme vymýšlet hlouposti, na stranu druhou to je ten největší zádrhel ekonomiky. Je sice pravda, že mladší lidé obecně tíhnou k sociální spravedlnosti více než starší, což se s věkem mění, ale i tak si musíme přiznat, že se nám v republice žije více než dobře právě díky našemu sociálnímu státu, byť to má svá úskalí, jako zneužívání systému a zbytečné utrácení – dostatečná kontrola nad tímto nešvarem je však pouze otázka jisté politické odvahy a úsilí, nic víc.
drobné na bankovce
Sociální stát poskytuje záchranou síť, to je bezesporu pravda. Čím ale větší síť, tím více ryb se v ní zachytává. A to ostatně i platí o našem systému, stejně jako v každé zemi – jsou tu lidé, kteří zkrátka obejdou znění zákona a užijí si sociálních dávek, zatímco zbytek musí pracovat. Možná bychom se měli více zaměřit na tu generaci, která už pracovat nemůže, namísto té, která sice pracovat může, ale z nějakého důvodu se jí moc nechce.

OKD bavilo nejen své zaměstnance


Kdo ještě neslyšel o nepříznivé finanční situaci ve společnosti OKD, žije zřejmě mimo veškeré informační zdroje. Tato, již léta táhnoucí se kauza, stále nemá jasný konec, a kdo ví, jak to s největším zaměstnavatelem v Moravskoslezském kraji nakonec dopadne.
Společnost ke konci března tohoto roku uzavřela definitivně Důl Paskov, čímž se ocitlo zhruba 900 horníků bez práce.
těžní věž
V sobotu 2. září 2017 se v Karviné na Ostravsku konaly tradiční hornické slavnosti, které však například v loňském roce, kvůli špatné ekonomické situaci společnosti, nebyly. Letos se na pódiu vystřídali například Ewa Farna, David Koller, Pavel Dobeš nebo Rock and Roll Band Marcela Woodmana.
Pro děti byl připraven zábavný doprovodný program, který zajistily neziskové a volnočasové organizace působící na území města Karviná.
Kromě zábavy byl v areálu Parku Boženy Němcové také stan, v němž probíhal nábor horníků do společnosti OKD, slibující náborový příspěvek ve výši 40.000 Kč.
horník s přilbou
I když se lidé bavili, program byl zajímavý a zábavný, působila celá akce mírně rozporuplně. Společnost, která je v úpadku, ale nabírá nové zaměstnance a baví širokou veřejnost hvězdami české hudební scény. Kéž by tedy situace byla opravdu taková, jaká se na první pohled jevila, a začalo se v této oblasti opět dařit. Myslím, že tohle je přání většiny zaměstnanců, jejich rodin a také obyvatel Moravskoslezského kraje, který se i tak potýká s vysokou nezaměstnaností s přihlédnutím k celorepublikovému průměru.
noční koncert
Kdyby společnost definitivně skončila a propustila své zaměstnance, mělo by to neblahé důsledky na celkový ráz tohoto kraje a společnost v něm. Doufejme tedy, že se tak nestane a situace se jakýmkoliv způsobem, ale hlavně ku prospěchu všech stávajících zaměstnanců, vyřeší. A snad se budeme moci i v příštím roce bavit při vystoupení předních českých umělců.

Zařiďte si slibnou budoucnost

Každý člověk si přeje žít opravdu kvalitní život a k tomu je ve většině případech potřeba i kvalitní bydlení. Pokud jsme zrovna nezdědili nějakou nemovitost a musíme být odkázáni jen sami na sebe, je potřeba si zařídit kvalitní hypotéku, abyste si mohli zařídit opravdu kvalitní bydlení přesně podle Vašich představ. Zařídit si své vysněné bydlení většinou stojí opravdu spoustu peněz a většina lidí nedá dohromady tolik peněz naráz, aby si mohli zařídit vysněné bydlení.

dollar-1362243_1280

Proto je potřeba požádat nejrůznější instituce o finanční půjčky, díky kterým si budete moct zřídit přesně takové bydlení, které Vám zařídí krásný a pohodlný život. Bohužel dnes jsou většinou nejrůznější půjčky opravdu velmi nevýhodné a je potřeba se zařídit tak, abyste nemuseli do konce života splácet nesmyslné částky. Kam se ale obrátit, když Vám nejrůznější instituce nechtějí půjčit dostatek finančních prostředků nebo v horším případě Vám přislíbí nejrůznější výhody a ve výsledku byste přeplatili absolutně nesmyslné částky.

Dnes ale existují i nejrůznější služby, které Vám chtějí opravdu pomoct a které chtějí, abyste bydleli přesně podle Vašich představ. Oblíbená nebankovní hypotéka Vám dokáže opravdu pomoct. A přesně takovou hypotéku si můžete zřídit právě u nás. My Vám nabídneme ty nejlepší výhody a nabídky, díky kterým se Váš sen bude moct stát skutečností a Vy si tak budete moct užívat naprosto perfektní život v novém bydlení.

save-4666418_1280

Společně se s Vámi domluvíme na nejrůznějších podmínkách, které budou výhodné pro obě strany a díky kterým nebudete muset splácet nesmyslné částky v podstatě až do konce Vašeho života. Je nesmysl se na dlouhou dobu zadlužit, když člověk nikdy neví, co bude. Proto volte kvalitní služby, které Vám se vším pomohou a které Vám poskytnou dostatek finančních prostředků k tomu, abyste si mohli budovat své vysněné bydlení a abyste sobě i celé své rodině mohli dopřát určitý standart, který si zasloužíte.

Někdy je třeba půjčka

K tomu, aby člověk vedl spokojený život, je třeba v první řadě uspokojit jeho elementární potřeby. Tedy materiálně ho zabezpečit a postarat se, aby měl takové věci a přístup k takovým službám, jež potřebuje. Protože jenom v takovém případě je možné žít normální lidský život.

Ovšem k tomu, aby byly podobné lidské potřeby uspokojeny, jsou nezbytně zapotřebí peníze. Za ty si totiž dnešní lidé vše potřebné pořizují, bez nich není možnost sehnat to, co je třeba. A je realitou, že ne každý člověk má tolik peněz, kolik by jich potřeboval.

peněženka v kapse

A když je nemá, musí si je zákonitě někde sehnat. Někdy si je dotyčný dokáže zvýšeným pracovním úsilím vydělat, někdy může sáhnout na úspory. A když ani jedno z toho nepřipadá v úvahu? Pak je na pořadu dne uvažování o půjčce.

Ovšem ono se lehce řekne, že si člověk někde půjčí, ale daleko hůře se to udělá. Protože k tomu, aby k půjčce došlo, je třeba nejenom ten, kdo ji chce, ale i ten, kdo ji nabízí. A je smutnou pravdou, že těm z lidí, kteří mají finanční problémy, finanční instituce zrovna moc pomáhat netouží. Spíše od nich dávají ruce pryč, protože je tu přece zvýšené riziko, že ten, kdo je chudý, nebude schopen vše půjčené řádně vrátit.

pouzdro s mincemi

Když tedy podobný žadatel v nesnázích přijde do banky, má smůlu. Chtějí po něm doložit vysoké příjmy, chtějí po něm registry dlužníků bez záznamů, a kdo ví, co všechno ještě. A protože tento nevyhoví, sbohem a šáteček.

Ještě že jsou tu aspoň nebankovní společnosti. Taková nebankovní americká hypotéka Americká nebankovní hypotéka totiž dává i takto složitým žadatelům šanci na úspěch. Zde přece stačí jenom dát do zástavy nemovitost a mít na splácení a člověk se dočká. Tolik potřebnou finanční pomoc dostane, a to dokonce za velmi příznivých podmínek.

A kdo by tedy takovou nabídkou mohl opovrhnout? Určitě nikdo z těch, kdo peníze opravdu potřebují. A jimž nikdo jiný nepomůže.

Hledáte ta pravá klíčová slova?

Chcete si zajistit dobrou pozici ve vyhledávačích? Pak vás čeká celá řada kroků, které je nezbytné podniknout, abyste v tomto nesnadném úkolu uspěli. A měli byste myslet i na to, že optimalizace pro vyhledávače je práce, která nikdy nekončí, protože kritéria, která jednotlivé vyhledávače pro hodnocení používají, se mohou měnit, navíc je neustále potřeba pracovat na linkbuildingu.

internetová síť

Každopádně to, co musíte udělat nejprve, je zvolit ta pravá klíčová slova, od kterých se odrazíte. Proto by vás v první řadě, když se pustíte do optimalizace svého webu pro vyhledávače, mělo zajímat, jak na analýzu klíčových slov, abyste zjistili ta pravá klíčová slova pro vaše potřeby.

Existuje několik dostupných užitečných nástrojů, které vám s tím pomohou, ať už se jedná o výchozí data z vyhledávače Seznam anebo Google. A jakmile ta pravá, relevantní slova objevíte, což vám možná dá trochu práce, pak s nimi můžete dál pracovat.

Nicméně před tím, než se do celého procesu pustíte, je na místě si promyslet, zda vám taková námaha vůbec stojí za to. Zda by pro vás nebylo jednodušší, zaplatit zkušené seo firmě, aby se postarala nejen o nezbytnou analýzu, ale také o všechny další důležité kroky, které vedou k dobré pozici ve vyhledávačích.

Když se člověk do optimalizace pustí svépomocí, tak to pro něj znamená spoustu práce, a také mnoho času, který bude do jednotlivých dílčích úkolů investovat. Naopak když takový úkol svěří specialistům, bude ho to stát drobný peníz, ale bude mít jistotu, že získá výborné relevantní výsledky a ušetřený čas bude moci věnovat činnostem, díky kterým si vydělá mnohem více peněz.
nápis obsah je král

Navíc, získat dobrou pozici ve vyhledávačích je běh na dlouhou trať, a i když jí dosáhnete, tak se budete muset starat o to, abyste o ni záhy nepřišli. Proto se vyplatí investovat do dlouhodobé spolupráce se spolehlivou seo firmou.

Proč si nepůjčovat na těchto několik věcí a proč

1)      Vánoční dárky a dárky obecně

Můžeme jenom chtít udělat radost blízkým, rozveselit děti, případně si je spíš drahým dárkem koupit. Nebo máte velmi náročného partnera, který potřebuje drahé dárky. Pokud nemáte dostatečný příjem na to, abyste zajistili takové dárky z vlastních rezerv, je to pravděpodobně jeden z velkých signálů pro vás, abyste si na to určitě nepůjčovali. Věřte tomu nebo ne, ale pokud vás děti nebo blízcí mají rádi pouze tehdy, když jim kupujete drahé dárky, tak to zas takový super vztah nebude. A byť se celý večer budou smát, pak zase přijde nezájem. A jestli váš partner požaduje, abyste mu dávali drahé dárky? Raději jej opusťte, takový člověk by vás stejně neustále tahal ke dnu. Drahé dárky nejsou všechno, lidé, co vás mají skutečně rádi, budou vděční i za cukroví v krabičce.

 prasátko na peníze.jpg

2)      Dovolené

Pokud máte rádi luxusní dovolenou, tak zbystřete. Protože i když se jedná o luxusní dovolenou, můžete vyjet levně a bez starostí z toho, že nevíte, jak to vlastně všechno splatíte. Existuje spousta stránek, spousta tipů a triků, jak si naplno užít dovolenou a utratit naprosté minimum. První krok je určitě ten, že se vykašlete na nejrůznější agentury a kdo ví co. Všechno si pěkně zařídíte sami. Takovou dovolenou si poté vždycky více vychutnáte. A navíc cena takové dovolené je o několik tisíc, někdy i desítek tisíc, levnější. Chce to trochu času a kuráže. Minimálně se vám však zkrouhne cena o provizi cestovní kanceláři.
dolary z usa.jpg 

3)      Elektronika

Chcete si koupit mobilní telefon za 30 tisíc, byť nejste manažer nadnárodní firmy? K čemu je běžnému uživateli takový telefon? Nebo si chcete koupit co nejluxusnější televizi, byť by vám klidně stačila ta starší. Proto jste schopni se zadlužit. Co si budeme, dívat se dá i na televizi za pár tisíc. Pokud si někdo myslí, že musí mít stůj co stůj nejlepší televizi, aby mohl nerušeně sledovat nějaký český seriál, tak běda mu, ale dobře. Ale pokud NUTNĚ nepotřebujete nic tak zbytečně drahého, tak proč za to utrácet? To si raději vezměte půjčkuna nějakou cestu kolem světa.

Ethereum je altcoin s velkým potenciálem

Ethereum patří k nejúspěšnějším měnám současnosti. Spolu s Bitcoinem a Litecoinem tvoří velkou trojku, do které se opravdu vyplatí investovat, poněvadž se jedná o altcoiny, u kterých se přepokládá zajímavá budoucnost. Jestliže tedy neradi investujete do méně známých měn, u kterých nevíte, jestli zítra vyletí nahoru, nebo zaniknou, tak právě Ethereum pro vás může být dobrou volbou. Je to relativně nová krypto měna, která se však i za tak krátkou dobu působení dokázala vyhoupnout na opravdu zajímavé hodnoty. Co se týče procentuálního růstu, zažívá dokonce větší skoky než všemi opěvovaný Bitcoin. Vyplatí se tedy zahrnutou tuto variantu do svého portfolia, protože může přivodit opravdu vysoké zisky, což je koneckonců přáním každého investora, tedy i vás.
měna v PC

Decentralizovaný systém je výhodou

Tato krypto měna funguje jako decentralizovaná síť. To jednoduše řečeno znamená, že neexistuje žádný střed, žádné jádro, odkud by kdokoliv cokoliv řídil. Není zde tedy nikdo postavený na vyšší pozici, kdo by mohl ovládat či regulovat transakce, nebo je dokonce rušit. To znamená, že v celé této síti je vše anonymní, nikdo neví, kdo komu co posílá, nebo kdo od koho co přijímá. Vládne tu naprostá anonymita, což je pro uživatele samozřejmě velmi příjemné a zejména bezpečné. Nemůže zkrátka dojít k zmanipulování sítě a k dalším nepříjemnostem, které by ohrozili vás nebo vaše peníze.
moderní hornictví

Jak začít s těžbou?

Rozhodli jste se, že ETH je pro vás tou správnou volbou? Ptáte se, jak těžit Ethereum? Prvním krokem bude pořídit vše, co je pro kvalitní mining nezbytné:

  • Výpočetní jednotky, počítače
  • Specializované minery
  • Chladící zařízení


Počáteční investice může být poněkud vyšší, obzvláště pokud se rozhodnete pořídit si hodně počítačů za účelem ještě větších zisků. Je to však základní investice, bez které se neobejdete. Naštěstí se vám vaše vklady brzy vrátí.

Registry nejsou důležité

Pokud bychom se zeptali některého ze svých předků, jaké měl možnosti v oblasti půjček, většinou by si vzpomněl především na tu novomanželskou. Ta byla jistě velice výhodná, a tak ji využil téměř každý.

půjčka

  • V současné době je možností, jak si na některou nezbytnost půjčit, mnohem více.
    • Především, pokud se jedná o oblast bydlení.

Doby, kdy v jednom malém bytě bydlely i tři generace, jsou už naštěstí pryč. Kdo to zažil, jistě ví, jaký to byl pro všechny zúčastněné očistec. Každý chce pochopitelně bydlet sám jen se svou rodinou.

  • Žadatelů o různé finanční výpomoci je tedy logicky čím dál více.
  • Řady těch odmítnutých ale také utěšeně rostou.

Jak je možné, že banky nevyhoví svým klientům? Z jednoduchého důvodu. Mají nastavenou (v některých případech) laťku tak vysoko, že prostě žadatel o finanční pomoc nemá šanci. Stačí jen záznam v některém registru dlužníků a možnost půjčky je v nenávratnu. Banka si ověří vaši důvěryhodnost a je jí naprosto jedno, že už jste svůj dluh dávno uhradili. U nich máte prostě „škraloup“, který vám nikdo neodpáře. A stát se to může jistě každému z nás. Stačí někam založit složenku nebo zapomenout, že nám dorazila internetovou cestou.

rodina

Hypotéka pro každého

Žadatelé o půjčku, kteří byli z podobného důvodu odmítnuti, se mohou obrátit na některou společnost, která nemá s bankou nic společného. Jedná se o nebankovní společnosti, https://www.nebankovni-hypoteky-uvery.cz/hypoteka-se-nekontroluji-registry/, které zprostředkovávají hypotéky klientům s drobnými hříchy z minulosti. Tady jsou podmínky nastaveny docela jinak. Vzhledem k tomu, že žadatel o hypotéku bude za svůj závazek ručit některou ze svých nemovitostí, poskytovatele registry dlužníků v podstatě nezajímají.

  • Hypotéka se pak vypočítá v závislosti na odhadní ceně zástavy a také například lokality, ve které se nachází.

Nebojte se vzít si hypotéku na pozemek

Omrzelo vás bydlení v paneláku a vyhazování peněz oknem za pronájem bytu? Štvou vás sousedi nebo vám končí nájemní smlouva? Vždycky jste v podstatě toužili po tom, abyste měli vlastní domek, a právě teď uzrál ten čas, že jste se rozhodli udělat veliký životní krok? Pak přichází na řadu otázka financování pozemku a stavby rodinného domu. Pokud momentálně nemáte dostatek finančních prostředků nebo je chcete investovat do stavby vašeho rodinného domu svépomocí, pak to bude chtít nějakou tu hypotéku na pozemek.

hypotéka

Kam ovšem si pro tento typ úvěru zajít, na jakou finanční instituci se v takovém případě obrátit, abyste získali co nejlepší podmínky pro váš úvěr na stavební parcelu? Banky v poslední době podmínky pro poskytování různých typů úvěrů neustále zpřísňují a pro většinu lidí se tak pomalu ale jistě stávají půjčky na bydlení méně a méně dostupné. Jak tento problém vyřešit a kde si tedy půjčku na vaši stavební parcelu vzít https://www.zeleni.cz/bydleni/ ? Využijte možnosti nebankovního úvěru, který nemá tak přísné podmínky ke svému získání a bude tak pro vás dostupnější.

Díky tomuto výhodnému způsobu financování pomocí nebankovního úvěru vám pak vaše případné volné prostředky zůstanou na případnou výstavbu rodinného domu nebo na jeho vybavení nábytkem a všemi potřebnými věcmi.
Získejte pro vás a vaši rodinu dostupnou hypotéku na pozemek a již brzy si budete moci začít realizovat splnění vašeho velkého rodinného snu a po zafinancování vámi vybrané stavební parcely si budete moci konečně začít svépomocí stavět nebo si nechat postavit na klíč rodinný dům podle vašich představ.

mince

Váš nový domov tak brzy získá skutečné rozměry a vy se budete moci přestěhovat do vlastního díky dostupnému nebankovnímu úvěru. Vlastní bydlení v rodinném domě už na vás čeká, tak se pusťte do jeho financování a začněte s realizací vašich plánů.

I Vy si můžete půjčit bez starostí

Pokud přemýšlíte nad tím, že byste si půjčili větší obnos peněz, tak zaručeně hledáte takovou hypotéku, která bude odpovídat všem Vašim požadavkům a představám. Zajistit něco takového rozhodně nemusí být složité http://www.rodina.cz/nazor19129784.htm problém je ovšem ten, že vždy musíte nejprve najít vhodného věřitele, který už Vám může půjčku podle Vašich představ nabídnout, na to se spolehněte.

nový dům

Jestli Vám záleží na tom, aby bylo získání půjčky jednoduché a naprosto bezproblémové, tak je tu pro Vás řešení, které by se Vám mohlo velice líbit. Americká hypotéka https://www.fahd.cz/americka-hypoteka-nebankovni/ je půjčkou, která je vhodná skutečně pro každého, a proto si můžete být jistí tím, že s ní budete nadmíru spokojeni i Vy. Její získání je totiž naprosto bezproblémové, rychlé a nekomplikované, stačí splnit jedinou podmínku a peníze jsou Vaše, tak proč toho nevyužít?

Využijte možností, které tu pro Vás jsou
Buďte si jistí tím, že se jedná o půjčku, která bude vyhovovat Vašim představám, protože její získání zaručeně není vůbec komplikované. Stačí, když se zaručíte nemovitostí a můžete si být jistí tím, že se peněz dočkáte. To je jediná podmínka, kterou je nutné splnit, potom už bude všechno ostatní záležet na Vás.
Takové řešení může být výhodné v případě, že si chcete půjčit peníze, ale máte pocit, že byste neprošli nějakými kontrolami, popřípadě Vám různé kontroly nejsou příjemné. Jistota je taková, že pro získání takové půjčky se s žádnými kontrolami nemusíte potýkat, ve skutečnosti se jim můžete vyhnout.

bungalov

Takže pokud nebudete chtít dokládat to, kolik peněz vyděláváte, nebo byste se raději vyhnuli kontrolám registrů, tak si můžete být jistí tím, že je tu řešení, které Vám něco takového může nabídnout, což se samozřejmě hodí. Nechte se tedy přesvědčit o tom, že získání peněz zaručeně nemusí být složité, pokud víte, na jakého věřitele se máte obrátit. Může Vám to usnadnit opravdu mnoho věcí, to je jistota.